Kouvolan Turvallisuuskonferenssi 2023 pureutuu Suomen rooliin Natossa

Kouvolan-turvallisuus-logo-muokattu-vaaka

Kouvolan Turvallisuuskonferenssi tulee jälleen 18. syyskuuta. Turvallisuuskonferenssi tarkastelee Suomen roolia Natossa ja Naton roolia Suomessa. Miten jäsenyys vaikuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä Pohjoismaiden ja Itämeren tämänhetkiseen turvallisuustilanteeseen?

Olemme Naton 31. jäsenmaa – mikä muuttuu? Millaiseksi Suomen rooli Natossa muodostuu? Kouvolassa keskustellaan turvallisuuspoliittisista kysymyksistä alan huippuasiantuntijoiden johdolla. Konferenssissa puhujina kuullaan Suomen turvallisuus- ja puolustusalan terävintä kärkeä sekä politiikan että teollisuuden saralta. Lisäksi mukana puhujia pohjoismaista ja Natosta.

Ohjelmassa käsitellään turvallisuutta myös informaatiosodan näkökulmasta ja keskustellaan puolustusteollisuuden roolista Natossa sekä yhteiskunnan selviytymiskyvystä muuttuneessa turvallisuusympäristössä.

Turvallisuuspoliittisen keskustelun vuosittainen kohokohta

Turvallisuuskonferenssi on vakiintunut keskeisimmäksi keskustelufoo¬rumiksi Suomen turvallisuuspoliittisessa vuosikalenterissa. Kiristynyt turvallisuustilanne edellyttää entistä enemmän yhteistyötä ja dialogia. Tarve yhteistyölle ja tiedon jakamiselle asiantuntijoiden, päätöksentekijöiden ja kansalaisten kesken on nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa tärkeämpää kuin koskaan, toteaa kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Kouvola on Suomen suurin varuskuntakaupunki sekä Karjalan prikaatin ja Utin jääkärirykmentin kotipaikkakunta. Vuosittainen turvallisuuskonferenssi kokoaa noin 150 turvallisuusalan päättäjää, asiantuntijaa ja vaikuttajaa Kouvolaan vaihtuvan turvallisuusteeman ympärille.

Turvallisuuskonferenssi striimataan suorana lähetyksenä

Kutsuvieraille suunnatun Kouvolan Turvallisuuskonferenssin pääpuheenvuoroja voi seurata suoran livestriimin välityksellä. Striimi julkaistaan turvallisuustapahtuman internetsivuilla ja tilaisuutta voi seurata myös eri valtakunnallisten medioiden kanavissa.

Medialla on mahdollisuus akkreditoitua kuluvan vuoden turvallisuuskonferenssiin. Akkreditointi aukeaa loppukesästä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Aiempien tapahtumien aineisto on nähtävissä Kouvolan turvallisuuskonferenssin sivuilla www.kouvolanturvallisuus.fi.

Lisätietoa
Anne Käki, yhteyspäällikkö, Kouvolan kaupunki, p. +358 20 615 8173, anne.kaki@kouvola.fi

Heidi Nystedt-Suvanto, senior consultant, Rud Pedersen Public Affairs, p. +358 40 8287 516, heidi.nystedt-suvanto@rudpedersen.com