Turvallisuuskonferenssi 2021

2021 Pureuduttiin pandemiaan

Koronatilanteen vuoksi Turvallisuuskonferenssi järjestettiin verkossa 14.10.2021. Sen teemana oli ”Pandemian jälkeinen Suomi”, jossa tarkasteltiin koronapandemiasta selviytymistä eri näkökulmista; huoltovarmuutta, kriisinkestävyyttä ja miten pandemiaa on hoidettu Suomessa ja maailmalla.

Puhujina olivat mm. ulkoministeri Pekka Haavisto, Turvallisuuskomitean puheenjohtaja, puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti, Turvallisuuskomitean pääsihteeri Petri Toivonen, maanpuolustuskorkeakoulun strategian ja turvallisuuspolitiikan dosentti Jyri Raitasalo ja Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen. Ääniä maailmalta Kouvolaan toivat Israelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov, Norjan entinen ulkoministeriön valtiosihteeri ja Rud Pedersen Public Affairs Norjan osakas Kjetil Skogrand ja Stockholm Free World Forumin toiminnanjohtaja Emanuel Örtengren Ruotsista.

Peräänkuulutettiin selkeää vastuunjakoa ja siilojen purkamista – kyberisku on realistinen uhka

Konferenssissa nousivat esiin vastuukysymykset. Suomessa on varauduttu hyvin sotilaallisiin uhkiin, mutta pandemia yllätti kaikki, ja varautumisessa oli parantamisen varaa. Pandemia osoitti, että turvallisuus on moniulotteinen asia, joka koskettaa yksilötasolla kaikkia. Yhteiskunnan tasolla avainasemassa ovat turvallisuusstrategia, lainsäädäntö, varautuminen sekä kyberturvallisuus, jotta tulevaisuuden monikirjoisia uhkia voidaan torjua. Viestinnän rooli kriiseissä korostuu.

 

Vuoden 2021 tapahtuman videotallenne

Tapahtuman kuvia

Kouvolan turvallisuus 2021 Pandemian jälkeinen Suomi paneeli.

Kouvolan turvallisuus 2021 Pandemian jälkeinen Suomi Webinaari.

2021 tapahtuman juonsi Jarno Limnell kyberturvallisuuden-työelamaprofessori.

2021 etänä järjestetyn Turvallisuuskonferenssin juonsi kyberturvallisuusden työelämäprofessori Jarno Limnell.

Ville Kaunisto puhumassa 2021 Turvallisuuskonferensissä.

Kansanedustaja Ville Kaunisto puhumassa 2021 etänä järjestetyssä Turvallisuuskonferensissä.